Zliv má nového starostu – Radka Rotschedla

Hlavní strana  »  Hlavní strana  »  Zliv má nového starostu – Radka Rotschedla
Čer 20, 2019 žádné komentáře ›› Redakce

Po říjnových volbách se ve Zlivi utvořila staronová koalice – Spolek Racek, ODS a Moderní Zliv. Na základě volebních výsledků a dohody těchto stran a sdružení se stal starostou Petr Ferebauer (Racek), místostarostou Jiří Štabrňák (ODS), radními pak Radek Rotschedl (ODS), Alena Hejná a Tomáš Kučera (oba Moderní Zliv). Po osmi měsících ale dochází k vynucené změně.

Zliv_039

Petr Ferebauer se do své nové funkce vrhnul s plnou vervou a kromě dokončování projektů rozjetých v minulém období začal pracovat i na společné vizi celé koalice, kterou shrnuje nová koaliční smlouva. Do jeho snažení ale zasáhnul faktor, který si nevybírá – zdraví. Srdeční potíže ho bohužel nakonec donutily k rozhodnutí, že zodpovědnou a náročnou pozici starosty města opouští.

Následná koaliční jednání byla velmi rychlá a ukazují, že zlivská koalice funguje nikoli na politickém základě, ale hlavně na lidském přístupu a kolegiální spolupráci. Spolek Racek mezi zbylými zastupiteli vhodného kandidáta na starostu nenašel, další na řadě dle výsledku voleb tak byla ODS. Ta navrhla dosavadního radního Radka Rotschedla, proti němuž nikdo z koaličních partnerů neměl žádné námitky, a tak byl na zastupitelstvu 19. června zvolen do funkce.

V důsledku tak dochází ve vedení města jen k jedné změně – Radek Rotschedl přebírá starostenské povinnosti Petra Ferebauera, který naopak přechází na bývalou pozici Radka Rotschedla – neuvolněného radního. Vzhledem k tomu, že takřka všechna rozhodnutí rady města Zliv probíhají ve stoprocentní shodě všech pěti radních, jde v důsledku o změnu nevelkou.

Přejeme tedy Radku Rotschedlovi hodně sil a úspěchů v nové funkci a Petru Ferebauerovi momentálně hlavně hodně zdraví.

Napsat komentář